Draag jij de juiste BH-maat?

Draag jij de juiste BH-maat?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de vrouwen niet de juiste BH-maat draagt. Grote kans dus dat ook jouw BH-bandje op dit moment in je schouder snijdt of knelt bij de sluiting. Niet fijn! En niet nodig ook.

In dit artikel lees je hoe je de juiste BH-maat bepaalt voor jouw borsten, hoe een perfect passende BH hoort aan te voelen en hoe je erachter komt of jij de verkeerde maat BH draagt. Maak je echter geen zorgen als je niet de juiste maat draagt. Voor ieder moment, gevoel of gelegenheid vind je bij KANT Amsterdam iets bijzonders en passends.
 

Wat is de juiste BH-maat voor mij?

Ieder vrouwenlichaam is anders en geen enkel paar borsten ziet er hetzelfde uit. Bij ieder paar borsten past dan ook een andere BH. Een BH met de ultieme pasvorm die jouw borsten het beste laat uitkomen en die past bij jouw smaak en lichaam.
 
Je herkent jouw perfecte BH snel na het lezen van onderstaande tips. Ook leggen we je uit hoe je de juiste BH-maat bepaalt. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint en een spiegel. Aan de slag!


Meet jouw BH-maat

Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaat je BH-maat uit twee delen: een nummer en een letter.

 • Het nummer
  Het nummer staat voor de onderomvang in centimeters en wordt direct onder de borsten gemeten.
   
 • De letter
  De letter staat voor de bovenwijdte van jouw borstomvang in centimeters.  Deze wordt gemeten op het volste gedeelte van de borst, vaak rond of op de tepels.

Om jouw BH maat te bepalen meet je dus de onderomvang en de bovenwijdte. Dit doe je het handigst met een meetlint.
 

Onderomvang

Ga voor een spiegel staan zodat je goed ziet waar je meet. Op die manier kun je ook in de gaten houden of je het meetlint recht houdt. Houdt het meetlint niet te los, maar ook niet te strak! Het lint moet niet zo strak om je borst zitten dat je niet meer kunt ademen, maar het moet ook niet naar beneden glijden. De onderomvang die je nu meet wordt de grootte van de borstband van je BH. Het nummer dat uit jouw meting komt is gelijk aan het nummer dat op de BH-maat staat op de BH’s in de winkel. Dit is meestal tussen de 60-135 cm.

Cupmaat

Nu je je onderomvang weet, ga je je borstomvang ofwel cupmaat opmeten. Dit doe je op dezelfde manier als het opmeten van jouw onderomvang. Je meet jouw borstomvang echter op het volste gedeelte van jouw borst. Meestal is dit ter hoogte van je tepels. Check in de spiegel of je het lint recht houdt en let er ook nu weer op dat je het meetlint niet te strak of te los vasthoudt.

BH maattabel

Wanneer je beide maten hebt opgemeten, heb je twee getallen. Hoe kom je er nu achter welke letter er bij het getal van jouw borstomvang hoort? Je kunt de getallen meenemen naar KANT Amsterdam of onze online maattabel raadplegen. In de winkel helpen wij je graag jouw juiste BH-maat te vinden. Ook helpen wij je natuurlijk met het opmeten als dit jou zelf niet goed lukt.
 

Hoe weet ik wanneer ik de perfecte BH aan heb?

Zodra je jouw perfecte BH aantrekt weet je het waarschijnlijk meteen. Het is een bepaald gevoel, en ook in de spiegel zie je er goed uit. Dit is een match made in lingerie heaven! Toch..?
 
Ook al weet je jouw juiste BH-maat, ieder lingeriemerk en iedere BH is toch net wat anders qua pasvorm. Daarbij verandert een vrouwenlichaam bijna dagelijks. Denk bijvoorbeeld aan hormoonschommelingen. Ook zit er vaak een verschil in de rechter- en linkerborst.
 

Paskamer BH-maat checklist

Let goed op als je in de paskamer staat! De volgende punten vertellen jou dat je niet de juiste BH- aan hebt:
 

 • Cupmaat
  De BH sluit niet lekker aan op en rond je borsten. Bij een te grote cupmaat is er (te) veel ruimte aan de zijkant. Bij een te kleine cupmaat puilen je borsten uit de BH.
   
 • Omvang
  Als de BH-band te slap of te wijd is hangt deze vaak slap op je rug. De band loopt rond in plaats van recht en de BH sluit niet aan op je huid. Wanneer de omvang te klein is zit de BH direct veel te strak en snijdt deze in je rug.
   
 • Het tussenstuk
  Je draagt niet de juiste BH als het tussenstuk - het stuk aan de voorkant tussen de twee cups in- niet aansluit op je huid. Bij de juiste BH-maat sluit het tussenstukje precies op je huid aan.
   
 • De beugel
  De beugel van de BH moet goed aansluiten op de vorm van je borst en mag niet onaangenaam voelen of aan de zijkant in je vel prikken.
   
 • De bandjes
  De bandjes van de BH mogen niet te lang of te kort zijn. Ook mogen ze niet te strak of juist te los zitten en mogen ze zeker niet in je huid snijden. Het grootste deel van het gewicht van je borsten moet gedragen worden door de BH en niet door de bandjes.
   

Voor iedere vrouw de ultieme BH

Het vinden van de ultieme BH mag best een zoektocht zijn maar het is het meer dan waard. Een goede BH gaat namelijk jaren mee en je draagt ze bijna iedere dag. KANT Amsterdam is ervan overtuigd dat de juiste lingerie jou de kracht geeft om je bij iedere ervaring en bij ieder moment optimaal vrouw te voelen.
 
Bij KANT Amsterdam ontdek je jezelf opnieuw. Met onze lingerie bepaal jij zelf hoe jij je wilt voelen. In de XL paskamers met de juiste verlichting ervaar je wat perfect passende lingerie voor je kan doen. Of je nu op zoek bent naar de juiste BH-maat, een nieuw sexy setje of naar die ene favoriete basic BH; wij verwelkomen je graag bij KANT Amsterdam