Mannen tips

Mannen tips

Mooie lingerie is één van de meest romantische cadeaus die je aan je partner kan geven. Het is een intiem cadeau waarmee je kan laten zien dat je de ander daadwerkelijk begrijpt en er energie in gestoken hebt om voor haar iets moois en persoonlijks uit te zoeken. Het uitkiezen van de mooiste lingerie is geen sinecure. Het is een precies werkje, geen haastklus er van maken dus!

We hebben de belangrijkste tips voor je samengevat om je behulpzaam te zijn bij je keuzes en valkuilen te vermijden. Een paar minuten concentratie kan je uren plezier opleveren! Mannen, het belangrijkste waaraan je moet denken bij het kopen van lingerie voor je betere helft is:

1. Het is voor haar, niet voor jou
2. Bereid je voor, ga op onderzoek
3. Een aantal zaken die je wilt vermijden
4. Maak er een leuk pakje van
5. Schroom niet advies in te winnen bij lingeriewinkel KANT Amsterdam

1. Het is voor haar. Denk aan de ander bij het kopen van lingerie en stem je keuze vooral af op de wens van je partner. Je loopt anders het risico dat je iets koopt dat ze niet mooi vindt en niet gaat dragen, of nog erger alleen voor jou gaat dragen maar zich er niet happy bij voelt. Koop je iets dat jij vooral leuk vindt, dan is de kans groot dat je het niet bij het juist eind hebt.

Vergeet niet waarvoor je dit doet - Je koopt lingerie voor haar… niet voor jezelf - ook al wil jij er ook van genieten! Ga niet over één nacht ijs. Die supermodellen in spannende lingerie maken je gemakkelijk enthousiast en nieuwsgierig. Niks mee mis, maar jij wilde toch met dit cadeautje zeggen dat jij je partner heel erg lief vindt?

Dus. Als je niet exact weet of zij het wel leuk vindt, koop dan niet zo maar iets van pvc, leer, kruisloze slipjes of bijzondere kostuums en uitdossingen. Maar, als jij weet dat ze van lak houdt, is er uiteraard niets op tegen om een laksetje aan te schaffen. In het algemeen maak je overigens met kant en zijde veel meer kans om je partner blij te maken dan met pvc, leer of katoen.

2. Bereid je voor, ga op onderzoek. Ga niet onvoorbereid de lingeriewinkel binnen. Als je haar maat niet exact weet, doe dan geen poging de maat te raden. De maatvoering is vooral aan de bovenkant bij dames iets ingewikkelder dan bij de heren het geval is. Als je in de rekken gaat zoeken naar een beha wordt je behoorlijk in de war gebracht door alle mogelijke combinaties van cijfers en letters als maataanduiding. Probeer het niet te begrijpen, maar weet gewoon haar maat.

Er zijn allerlei soorten beha’s waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. De push-up zal je kennen, maar ken je ook de balconette, soft-cup, open cup en de verschillende afwerkingen afwerkingen als naadloos, strapless, backless et cetera. En dan heb je nog de materialen, zoals kant, zijde, pvc, lak, leer, katoen.. En de verschillende merken..

Kortom, doe je huiswerk voordat de winkel ingaat. Wacht totdat zij een keer wat langer de deur uit is en ga op onderzoek uit in de ladekast. Wees heel precies met het terugleggen van de spullen want anders zal zij merken dat je in haar laden gesnuffeld hebt.

Probeer labels te ontdekken aan haar beha en broekjes waarin de maten vermeld zijn. Kom je er niet uit, neem dan gerust een beha en broekje mee, waarvan je weet dat ze die nog onlangs gedragen heeft en die goed zitten. Het personeel bij KANT Amsterdam kan dan de maat bepalen, het is niet de eerste keer dat ze dat doen!

Alternatief: maak foto’s van de lingerie die je in winkel op je digitale camera laat zien. Niet de hele lade maar herkenbare, individuele items.

Neem ook goede notie van de kleuren en de materialen die zij mooi vindt. Houdt ze van speciale kleuren? Wat valt je op? Heeft ze bepaalde kleuren helemaal niet? Welke materialen zie je, welke patronen? Effen, bloemetjespatroon. Denk je dat ze vooral voor comfortabel gaat en praktisch of voor spannend en verleidelijk? Dit is belangrijk om te weten, om te voorkomen dat je geliefde de door jou met zorg uitgekozen stukken onder in de lingerielade legt.

3. Zaken om te vermijden. Nu je haar maat en kleuren kent en bedacht hebt om welke stijl het zou moeten gaan, er zijn nog wat valkuilen:

>>Wel/geen corrigerende stoffen of ‘shapewear’?  Tenzij je het heel zeker weet dat zij altijd corrigerend ondergoed/jurkjes draagt, loop je het risico dat ze het niet leuk vindt dat jij zoiets kado geeft. Puur natuur is het advies en is voor jou en haar fijner.
>>Wel/geen push-up of maximizer? Tenzij je het heel zeker weet dat zij dit wil, loop je het risico dat zij hieruit afleest dat je haar zo sexier vindt of vertelt dat ze grotere borsten zou moeten hebben. Als je dit risico niet wilt lopen, kies dan gewoon voor een normale bh.
>>Sport beha of strapless beha?  Koop je een sport beha of stapless bh – bandjesloze bh, die past bij een jurkje met een wat blote schouder -, zorg er dan voor dat je ook de maat genomen hebt van een sport beha of strapless bh in haar lingerielade. Deze zitten namelijk wat strakker en zijn soms een maat kleiner.
>>Sexy en kinky spullen, doorschijnende nachthemden. Ken je je vriendin goed of weet jij precies wat je wilt, ga dan vooral je gang en verwen haar en jezelf met verleidelijke spullen! Denk ook eens aan mooie nachtmode voor je lieftallige. Dat koopt ze zelf niet zo snel, toont prachtig en gaat jaren mee! Ook de maat vormt minder een risico.

Maar weet je niet zeker of ze sexy en kinky spullen op prijs stelt, of wil je het risico dat ze jouw kado niet leuk vindt liever niet lopen, kies dan voor iets meer behoudends.

Eén of meer broekjes? Als je een mooie BH koopt voor je vrouw, bedenk dan dat een setje altijd mooier staat dan een BH met een los broekje. Veel vrouwen kopen bij een BH meerdere broekjes. Voordeel is dat het setje dan langer meegaat en ze het setje vaker kan dragen. Bijkomen voordeel is dat je een spannend broekje kan geven en een wat hoger broekje of hipster. Ons advies is dus: draag setjes en koop meerdere broekjes bij één BH.

4. Maak er een leuk pakje van. Presentatie is alles! Zorg voor een spannend uitpakmoment. Let erop dat je in de winkel om een cadeauverpakking vraagt. Koop je online, geef dan aan dat het om een cadeau gaat. Soms moet je daar overigens iets extra´s voor betalen, dat is doorgaans een klein bedrag en meestal de moeite meer dan waard.

Je laatste optie voor als ze je kado echt niet mooi vindt is de kassabon. Ga met haar mee naar de winkel en neem de kassabon mee. Zorg dat de labels aan het product zitten en intact zijn, neem de originele verpakking mee en ruil het product in voor iets anders. Bedenk wel dat kousen en panties, G-strings, teddies en thongs meestal niet geruild kunnen worden, dat zou niet hygiënisch zijn.

5. Schroom niet voor persoonlijk advies bij KANT Amsterdam langs te gaan. Het is altijd een optie om even langs een goede lingeriewinkel als KANT Amsterdam te gaan en daar één van de ervaren dames om advies te vragen. Zorg dat je dan een goed beeld hebt van wat zij in de lingerie lade heeft. Maak foto’s van de spullen die je geliefde het meest of het liefst draagt op je smartphone, zodat je die in de winkel kan laten zien.

Denk er dan aan dat het in de ochtenden in de lingeriewinkel doorgaans wat rustiger is dan in de middag en op een doordeweekse dag flink rustiger dan op vrijdag of in het weekeinde. Op de rustige momenten is er natuurlijk meer tijd voor je!

Graag tot ziens bij KANT Amsterdam

KANT Amsterdam
Middenweg 50
1097 BR Amsterdam
Tel 020-6630020

info@kantamsterdam.nl