Designer Labels

Designer Labels

De grote Franse merken als Lise Charmel, Chantal Thomass en Aubade kunnen bogen op een lange traditie en uitgebreide ervaring in het ontwerpen van de seizoens lingerielijnen. Zij weten daarbij telkens een mooi evenwicht te maken tussen mode, basiscollectie en functionaliteit van de ontwerpen en materialen. Daarnaast zijn er kleinere, specialistische labels die een ferme eigen designershanttekening zetten.

De kleinere design labels onderscheiden zich doorgaans met een eigenzinnig ontwerp, nog eigenzinniger ontwerpers en vaak ook met een bijzondere naamgeving. Wij vertellen je hier graag meer over de designer labels die KANT Amsterdam in haar assortiment voert.
 

La fille d'O
De handgemaakte stukken van de Belgische ontwerpster Murielle Scherre hebben als doel om je lichaam te ondersteunen en omhelzen. Een concept waar wij helemaal achter staan! Murielle Scherre is inmiddels meer dan lingerie ontwerpster, ook is zij performance kunstenaar. Haar modeshows zijn spectaculair, uit de band springend, ongewoon. Ooit liet ze haar modellen carwashmeisjes zijn, crowdsurfen over het publiek of uit woonwagens komen. In één van de laatste modeshows in Gent in oktober 2013 kleedden de modellen zich in het donker aan- en uit. Want dat is wat vrouwen met lingerie doen: aandoen, dragen en uitdoen.  


Ondanks de zeer eigenzinnige handtekening is La fille d'O ook een label dat investeert in functionaliteit. Tot je grote verrasssing heeft een bijna volledig transparante beha ook nog eens een perfecte fit. Ontdek dit label bij KANT Amsterdam. Wij zijn blij het te mogen voeren. Het merk bestond onlangs 10 jaar, dus als je je wilt bekeren, zeker geen eendagsvlieg!

Kiss Me Deadly
Dit kleine Britse label wil het summum zijn op verleidingsgebied. Maar met een knipoog naar de prachtige jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw. Het mooie is dat de materialen inmiddels zo veel mooier en sterker zijn dan toen, dat de ontwerpen van toen een goddelijke pasvorm hebben verkregen  vergeleken met het origineel. Kiss Me Deadly munt uit in dodelijke ontwerpen voor mannen. Ze kunnen er daadwerkelijk niet omheen, zo mooi zijn ze. En dat is dan ook echt zo.

Doe er je voordeel mee, maar niet zonder het zelf ook heel mooi te vinden. Want dit merk heeft een prachtige kwaliteit en dito pasvorm. En daarmee doen we ze nog te kort, omdat de verschillende modellen van Kiss Me Deadly ook shaping zijn. Topstukken zijn de Vargas Dress - eigenlijk geen dress maar een girdle dress - en de Longline Girdle. Ademloos mooi, zo voel je je. Maar ook, een perfecte pasvorm die je voor jezelf had kunnen bedenken, zo goed blijkt deze bij jou te passen. Dit vintage retro georiënteerde merk ontwerpt voor femme fatales. Glamourous, sensueel. Vvoor intelligente vrouwen die af en toe gevaar zoeken.

Maison Close
De verleiding ten top! Wil jij mannen behagen en je als vrouw optimaal kleden om plezier met hen te vinden? Maison Close opent voor jou de geheime deur en biedt jou een totaal aan, van ongelooflijk veel plezier en genot. Het merk Maison Close volgt de stappen van de Parijse prostituees van weleer en de luxe zijde materialen van de jaren twintig. Rijk des verderfs of sensueel toevluchtsoord? Een geurige sfeer van vergiftiging en verlangen, naar jou gebracht door de fijne lingerie en accessoires.

Een aanrader om eens de sfeer in beelden te ervaren is de film Maison Close, officieel l'Apollonide souvenirs de la Maison Close.  

Bordelle
Haute couture in lingerie, spannend zonder overdrijving. De fijnste materialen, geraffineerde ontwerpen. En dat met een Parijs chique toon.  Dit merk is echt HOT. Madonna droeg het in The Secret Project Revolution.  Bordelle blinkt uit in materiaalkeuze en alle lingeriestukken zijn handgemaakt.  Het elastische materiaal zorgt voor een uitmundend pasvorm. Een topstuk is de Angela Dress, die je naar keuze met of zonder straps kan dragen.

Peter Domenie
Peter Domenie is geboren en getogen in Schiedam, onder de rook van Rotterdam en de havens. Hij is een kind van het water, opgegroeid met de beweging van het water om hem heen. Water leeft, beweegt altijd en er gebeurt immer iets aan waterkant, als je het maar wilt zien. Dit is ook van toepassing op zijn ontwerpen.

Peter laat zich niet leiden door modetrends en kies bewust voor een eigen stijl. Zijn kleding heeft als het ware een watermerk.  Alle ontwerpen vervaardigt hij in kleine oplages zodat de originaliteit bewaard blijft. Iedere lijn met een eigen unieke handtekening. Een mooi voorbeeld vinden wij de Kaotic Lace dress.

Jij
Als jij je uitgedaagd voelt door deze designer stories, laat het ons weten. Als we je nieuwsgierig hebben gemaakt, laat het ons ook weten. We willen enkele workshops organiseren over deze designers. Stuur je e-mail naar info@kantamsterdam.nl zodat we je kunnen uitnodigen.