page_014.html

Het Sinterklaas ritueel heeft anno 2013 een nieuwe impuls gekregen door de ´VN-zwarte-pieten-discussie'. Het is er eigenlijk alleen maar leuker op geworden. Ooit is er eerder geprobeerd het ritueel af te schaffen, maar dat is op een falicante mislukking uitgelopen! Sinterklaas ging gewoon ondergronds om er jaren later alleen maar sterker uit te komen.  SInterklaas is een beproefd en zinvol ritueel!

Over de discussie: hoe kan je het bedenken om een ritueel dat meer dan 500 jaar bestaat met een heilige die bijna 1000 jaar oud is overbodig te verklaren? Dat kan dus niet! Zelfs op de Antillen houden ze het ritueel in stand: ze verven een Sinterklaas wit en zwart maken  van de pieten is niet nodig, want dat waren ze al. Hoe simpel kan het zijn?!

Over de betekenis van het ritueel: het is vooral een kwestie van het etaleren van hoop op een goed jaar, het geven van cadeautjes aan de mensen van wie je houdt en het formuleren van de beste wensen voor je naasten. Wie kan daar nu op tegen zijn? Integendeel: bij KANT Amsterdam willen we graag dat mensen lief zijn voor elkaar!

In de praktijk zien wij bij KANT Amsterdam de Sint vooral in de vorm van mannen of vrouwen die iets extra´s en iets extra leuks voor hun special one komen uitzoeken. Soms als kadobon, maar ook vaak in de vorm van een welgekozen cadeautje dat net dat beetje meer heeft. Namelijk dat de 'loved one' niet voor zichzelf had uitgezocht, maar toch wel erg leuk vindt, ook omdat jij het leuk vindt.

Maar natuurlijk is het ook spannend om samen een kadobon te komen besteden. Dat kan je thuis doen, samen kijken wat je mooit vindt bij KANT Amsterdam en waarvan je denkt dat het de ander mooi staat en jullie dat leuk vinden.... En je kan thuis afspreken om samen naar de winkel van KANT Amsterdam te gaan om daar iets moois van jouw en jullie gading uit te zoeken.

Weet dat we in Amsterdam een prachtige winkel hebben met drie grote verwarmde paskamers. Daar pas je makkelijk met zijn tweeen in en je hebt alle ruimte om samen te kijken wat jullie mooi vinden. Wel handig: goed plannen! In deze tijd kan het extreem druk zijn bij KANT, dus als je de keuze hebt, kies dan een rustig tijdstip in plaats van de zaterdagmiddag!