Hellup je ziet mijn tepels

Verhalen uit KANT Amsterdam

Mijn liefde voor de lingerie ontstond zo rond mijn achttiende toen ik in een Amstelveense lingeriewinkel geholpen werd door een oudere dame. Zij hulde mij in prachtige lingerie van La Perla en ik was meteen verkocht. Als student moest ik sparen voor deze luxe lingerie maar ik werd er heel erg blij van. Dat prachtige kant, zo zacht, geweldig om naar te kijken en heerlijk om te dragen. Het waren niet-voorgevormde bh’s welteverstaan en dat vind ik nog steeds het mooiste wat er is.

Geen saaie bh’s Ik ben nu ruim negen jaar met KANT Amsterdam bezig en toen ik begon was het mijn ambitie om meer dames te kleden in een non-padded bh. Overal waar ik kwam hingen van die rijen bh’s met voorgevormde cup, het liefst in zwart, wit of huidskleur. Saai en uniform, alsof alle borsten hetzelfde zijn. Waarom geen mooie kanten bh’s met alleen een beugel, zoals ik ze zelf graag draag?
 

Tepels zichtbaar op het werk: not-done? Geen seconde dacht ik na over een tepel die wel of niet zichtbaar was. Dat begon pas toen ik na mijn studie bij de bank kwam te werken. Een collega van mij had van die priemende tepels die door haar bh kwamen. En ja, dat kan wat afleiden op de werkvloer. De vraag of tepels wel of niet zichtbaar mogen zijn op het werk is tricky. In hoeverre moeten we onze vrouwelijkheid verbergen? In het geval van mijn collega hielp een voorgevormde bh niet, ook met pads waren haar tepels zichtbaar. Maar als vrouwen bij mij in de winkel zeggen dat ze niet willen dat hun bh zichtbaar is onder hun kleding, vraag ik hen steevast waarom niet. Iedereen weet toch dat je een bh draagt? Waarom zou je dat willen verstoppen?

Padded omdat het sexy is  Wat ik echt niet snap is dat jonge meisjes, helaas die van mij ook, met beginnende borstgroei op zoek gaan naar voorgevormde bh-tjes. Samen met mams want die draagt ook een voorgevormde bh. Soms, is gewoon voorgevormd nog niet genoeg. Dan dient er, zelfs voor meisjes van rond de 15 met een D-cup, een dikke push-up vulling in te zitten. Dan gaat het niet meer om de zichtbaarheid van de tepel. Dan gaat het erom dat de borsten groter lijken dan ze zijn. Voor wie, in hemelsnaam, doen die meisjes dat? Een tepel mag niet zichtbaar zijn, dat is te erotisch, maar een push-up bh met een enorme cleavage mag wel. Kan iemand me dat uitleggen?

Acceptatie van de voorgevormde bh Is mijn missie dan geslaagd? Dragen meer vrouwen niet voorgevormde bh’s? Ja, en zeker als ze bij mij komen shoppen, al was het maar omdat wij bij Kant Amsterdam een mooi aanbod hebben.

Ik ben niet anti-voorgevormde bh, ik vind het leuk om alternatieven te laten zien, maar ik respecteer vooral de wens van de vrouw. Ik ben niet meer zo rigide als ik was toen ik net met de winkel begon. Uiteindelijk draait het maar om één ding en dat is dat je je als vrouw goed voelt. En daar kan ik je goed bij helpen. Met of zonder voorgevormde bh.
 

Koester je borsten Stiekem bedenk ik me nu wat ik morgen zal aantrekken als ik mijn liefje weer zie, een mooie voorgevormde cleavage bh of een lekkere zachte transparante balconnet? Ik ontdek zelf ook dat het best leuk is af en toe een Rue d’Amour te hebben. Al blijft het toch enigszins nep en raar voelen. Wanneer je een mooie zachte beugel bh draagt, zoals een balconnet, dan kan je zo lekker je eigen borsten voelen. Eerlijk gezegd zit ik heel vaak met mijn handen gekruist op mijn borsten als ik alleen ben en bijvoorbeeld aan het nadenken. Waarom? Het voelt lekker zacht en warm, en het geeft ook troost. Borsten zijn een geschenk, groot of klein, wij mogen blij zijn dat we ze hebben.

 
 
Carla Laan
Carla Laan Mooi gezegd en geschreven!
Beheren
 
LeukMeer reacties weergeven
 · Beantwoorden · 1 d
Marieke Minke
Marieke Minke En zo is het!
Beheren
 
LeukMeer reacties weergeven
 · Beantwoorden · 1 d
Matthias Bermel
Matthias Bermel Mooi ge/be schreven :-)
Beheren
 
LeukMeer reacties weergeven
 · Beantwoorden · 17u
Ewin Chanella
Ewin Chanella Martina Marc show demm nipples 😂😂😂😏
Beheren
 
LeukMeer reacties weergeven
 · Beantwoorden · 12u
Ann Marie Nordgaard
 
LeukMeer reacties weergeven
 · Beantwoorden · 1 d
Irina de Boer
Irina de Boer Mooi geschreven! 😘
Beheren
 
LeukMeer reacties weergeven
 · Beantwoorden · 1 d


Meer blogs door KANT Amsterdam

- Een badpak of toch in bikini?