Een badpak of toch in bikini?

 

Verhalen uit de lingeriewinkel


Schoorvoetend komen er dikwijls klanten in de winkel met de opmerking: “ik denk dat het tijd is voor een badpak”. Ik kijk ze dan aan en vraag waarom. De volgende opmerkingen krijg ik dan te horen.
- mijn kinderen vinden dat ik niet meer in bikini kan
- ik word toch wat ouder hè/ op mijn leeftijd kan je niet meer in bikini (dames van 40+)
- dat buikje
- ik ben onzeker in bikini
- hoor dat het hip is, een badpak
- handig met kleine kinderen
Tja, allemaal legitieme redenen om een badpak te gaan dragen. Veel van bovenstaande redenen om een badpak te gaan dragen worden opgelegd van buitenaf met het idee dat anderen vinden dat...
 
Mijn kinderen vinden dat het niet meer kan. WTF, echt. Ben je een volwassen vrouw en dan vertellen je kinderen dat je geen bikini meer mag dragen. Mijn tegenvraag is dan “wat vind je zelf?” Eigenlijk komen we er dan vrij snel achter dat je zelf nog wel in bikini wilt. In de winkel gaan we èn badpakken passen èn bikini’s en maken uiteindelijk een keuze waar je zelf achter staat, waar jij je prettig in voelt.

Ik word toch wat ouder hè/ op mijn leeftijd kan je niet meer in bikini. Ik begin dan wat te gniffelen. Dan schat ik je leeftijd in en denk bij mijzelf “oeps, ik kan dus ook niet meer in een bikini (met brazillian broekje, lekker klein ;) want ik ben bijna 49. Volgens mij doet leeftijd er niet toe. Het allerbelangrijkste is, wat je zelf vindt! Als jij op je 20-ste dan wel op je 60-ste een badpak aan wilt, doe het lekker. Laat je leeftijd geen reden zijn een badpak te gaan dragen. Veel badpakken, behalve die bij ons natuurlijk, laten vrouwen met een bepaald figuur er ouder uitkomen dan ze zijn. Dat is volgens mij niet wat een badpak moet doen. Een badpak moet bij je passen. Als je lekker een bikini wilt dragen, wat niet alleen minder warm is maar er ook voor zorgt dat je bijna overal een kleurtje krijgt, dan doe je dat lekker, 20 of 60.

Dat buikje. Tja, dat buikje vertrekt niet zodra je een badpak aantrekt. Soms, en eigenlijk in heel veel gevallen, krijgt je buikje nog meer aandacht in badpak dan in bikini. In onze winkel gaan we continue een discussie aan met jou als klant, zeker als het over “het buikje” gaat. Jij denkt dan aan een grote broek, die je buik goed inpakt. Fout! Hoe meer stof, des te meer je buik opvalt. Natuurlijk laten we jou in je waarde, echter zijn we er ook om je te adviseren en niet klakkeloos te doen wat je vraagt. Tenslotte kom je naar ons en ga je niet naar een zelfhulp winkel. Ik wil het strand, zwembad, stadsstrand, tuin en balkon namelijk mooier maken met dames die een badpak of bikini dragen dat bij hun lichaam en persoonlijkheid past.

Ik ben onzeker in bikini. Dan ben je ook onzeker in een badpak. Dat stukje stof extra namelijk zorgt er echt niet voor dat je je zekerder voelt. Wie ben ik om dat te zeggen? Nou ik heb het zelf ervaren. Slank als ik ben heb ik een periode gekend dat ik onzeker was. Ik wilde niet in bikini, noch werd ik zekerder van het dragen van een badpak. Het feit is dat mensen, denk je, naar je kijken en iets van je vinden. Als je je overall onzeker voelt, help het om te werken aan je zelfvertrouwen. Wij kunnen die onzekerheid niet wegnemen, dat badpak ook niet. Wat vaak helpt is met de klant, met jou ja, badpakken en bikini’s passen. Je moet toch wàt, anders wordt het een jurkje op het strand. Zit je daar in je kleding terwijl iedereen een bikini of badpak aan heeft. Voel je je helemaal opgelaten. Enfin, we luisteren en komen tot iets. Of het nu een badpak of bikini wordt, met echte argumenten worden de drogredenen aan de kant geschoven en kunnen we jou blij naar het strand sturen.

Hoor dat het hip is, een badpak. Kijk daar kunnen we wat mee. Wij wel bij KANT. Echter… ondanks dat ik een fan van badpakken ben, zie ik soms of heel vaak, jou liever in bikini. Waarom? Omdat het beter bij je lichaam past misschien? Wanneer je een flinke boezem hebt is de keuze aan hippe badpakken, want daarom kwam je bij ons, minder. Er zijn badmodemerken voor dames met een flinke boezem, maar dat zijn nu juist niet de hippe badpakken. Je moet dan wat concessies doen. Als je wilt volleyballen met je badpak aan, dan wordt het lastig iets moois te vinden. Wil je vooral jezelf verwennen met een mooie look, kunnen zonnen en zwemmen, waarvoor badmode bedoeld is, dan maak je een kans. Veel badpakken met beugels en in cupmaten zijn soms wat truttig, sorry to say. Schouderbanden maken een badpak ook meteen minder vlot. Kortom, wij blijven altijd kritisch. Een badpak kan hip zijn, is al jaren zo, het moet alleen wel bij je passen.

Handig met kleine kinderen. Helemaal waar… niet naar het strand of het zwembad gaan is nog handiger, hoef je ook niet op te letten of je kinderen verdrinken. I am kidding. 9 maanden ben je zwanger geweest en je bent ook nog bevallen. Als je je weer vrouw wilt voelen mag de keuze voor een badpak geen reden zijn dat ‘het handig is’. Je keuze als vrouw moet zijn, wat past bij mij en waar voel ik me lekker in. In een bikini kan je namelijk net zo hard rennen als in een badpak en zandkastelen maken lukt echt ook in beide.
 
Het lijkt nu net of ik anti badpak ben misschien. Dat is dus helemaal niet waar. Als je bij ons in de winkel komt, hangen de badpakken op een prominente plek en hebben we voor bijna elk figuur en elk type vrouw een mooi badpak. Waar het om gaat is, waarin word JIJ gelukkig. Als je op die vraag geen antwoord hebt, dan zijn wij er om je te helpen. Wat hip is, is ook een ?… begrip. Wat voor de één hip is, is voor de ander niet hip. Toch denk ik dat ik er kijk op heb. Ik volg de mode en die is vrij breed. Mode is natuurlijk smaak. Hopelijk kan ik je overtuigen van mijn smaak. Uiteindelijk draait het allemaal om jou.

Mijn ervaring met een badpak. Of ik ook issues heb? Net zoveel als jij waarschijnlijk, daarom kan ik me ook echt in je inleven. Ik heb bikini’s en vraag me af of ik voorgevormd moet of alleen een beugel. De zwaartekracht doet ook zijn werk bij mij en ondanks dat ik van niet voorgevormd houd, denk ik er nu over een padded top te nemen zodat het nog wat lijkt. Voor mij is een badpak een heel ander verhaal. Ik ben bijna opgegroeid in een badpak. Vanaf mijn 7e zeker, draag ik al een Speedo. Ja echt, zo’n wedstrijdbadpak, gecombineerd met badmuts en zwembril, ik ben namelijk een wedstrijdzwemster. Echt charmant is anders, zeker nu. Mijn lijf met wat minder taille dan voorheen en met borsten die ondersteuning nodig hebben in een Speedo! Als ik dan langs het rek met badpakken loop in mijn winkel, kijk ik welke bij mij past wanneer ik niet hoef te trainen en lekker naar het strand wil. Dit jaar heb ik er geen één kunnen vinden die iets toevoegt aan dat geweldige badpak van vorig jaar. Toch denk ik bij het dragen van het prachtige Jets badpak (haltermodel, zwart, diep decolleté etc.) “waar is mijn taille, waar zijn mijn tieten?” Ach, het vinden van het perfecte badpak is een zoektocht. Mijn lichaam verandert continue. Het is wat het is. Ik denk dat ik maar gewoon accepteer hoe ik er uit zie en dat ik geen 16 meer ben. Daarnaast wordt mijn lijf verwend met een prachtige bikini of badpak waar ik van vind dat het me staat. Laten we gewoon blij zijn met wat we hebben en wie we zijn, minder kritisch ook. Doe je mee? Groetjes, Alexandra.
 
Sophie Verbruggen
Sophie Verbruggen Top geschreven!!! Helemaal waar xxx
Beheren
 
 · Beantwoorden · 6u
Carla Laan
Carla Laan Mooi gezegd!
Beheren
 
 · Beantwoorden · 6u
Aernout Overbeeke
Aernout Overbeeke Goed zo meissie !
Beheren
 
 · Beantwoorden · 7u
Joost Nicasie
Joost Nicasie Dit stond erboven in mijn FB-feed... 😂😂😂Beheren
foto van Joost Nicasie.
 
 · Beantwoorden · 4u
KANT Amsterdam
KANT Amsterdam Haha waar heb jij naar gekeken?
Beheren
 
 · Beantwoorden · 3u
Jeannet van der Knaap
Jeannet van der Knaap leuk geschreven, Alexandra Worm, ik krijg zin om naar je toe te gaan en een fijn badpak uit te zoeken, want tja, ik word wat ouder, he, ik heb een buikje, mijn kinderen vinden echt niet dat het nog kan, ik voel me onzeker en ik hoor dat het hip is! Haha, kus!
Beheren
 
 · Beantwoorden · 7u
Rachel Jager
Rachel Jager Van mijn puberdochters mag ik juist géén badpak aan...... dat is voor oude oma’s (volgens de 12-jarige dan hè!?😬🙈
Ikke: En mijn vetrolletjes dan?? Zij: Uhm, nou die passen wel bij je. Ik vind het niet erg dat je die hebt......whahaha.🤣
Beheren
 
 · Beantwoorden · 2u
Marjolein Scheepers
Marjolein Scheepers Spot on Alexandra ! 👊🏻
Beheren
 
 · Beantwoorden · 8u
Maggy Hopman
Maggy Hopman FANTASTISCH ! 😘
Beheren
 
 · Beantwoorden · 3u
Sandra Admiraal
Sandra Admiraal Top geschreven Alexandra Worm! Want zo is het👊🏻
Beheren
 
 · Beantwoorden · 5u